Computer Gk Related Daily 10 Question 2022 | Set 1

HP GK in Hindi 77

Computer Gk Related Daily 10 Question 2022 | Set 1

Q1. What is the Default size of Text in <h1> HTML element?

<h1> HTML तत्व में टेक्स्ट का डिफ़ॉल्ट आकार क्या है?

Answer – 2em

Q2. What is the Full Form CSS?

. CSS का फुल फॉर्म क्या है?

Answer – Cascading Style Sheets 

Q3. How will you Select the outline color of a shape in Mircosoft Paint ?

Answer – By Holding the shift key while selecting the color from the palette 

Q 4. which utility in Windows OS is used to create Dist Partitioning, Resize partitions and format partitions on storage Drives ?

Answer – Disk part

Q 5. Which tool bar in Ms – Word 2013 By Default contains three Commands Save Undo and Redo ?

Answer – Quick Access

Q 6. what is the shortcut key to Redo the Undone Changeing in Ms- Word ?

Answer – Ctrl + y 

Q 7. Pressing —– Removes character – level Formating From the Selected text in MS- WORD Document ?

Answer – Ctrl+Space

Q 8 . APA, Chicago and MLA are Standard ?

Answer – Document Formats 

Q 9. Which tab in MS WORD provides option for table of contents , footnotes and citations ?

Answer – References 

Q 10. What is the short cut key to show ” Replace” dialog in MS WORD ?

Answer – CTRL + H

 

( आपने अभी तक हमारे ग्रुप्स को ज्वाइन नहीं किया तो अभी ज्वाइन कर ले और अपने दोस्तों को भी हमारे साथ ज्वाइन करवा दे   हमारे सोशल प्रोफाइल के लिंक्स पोस्ट के निचे दिए है  हम आगे भी आपको ऐसी  महवपूर्ण जानकारी आपको  प्रदान करने का प्रयास रखेंगे | धन्यवाद  (success pana chahte hai .comDownload  App  Google Play  Store

Telegram Group Join Now
Facebook  Page Available & JOIN NOW
Instagram Click Here
YouTube Channel  Click Here

 

 

Author: SPCH